Afvalscheiding:

een leuke sport

 

‘Ik wist niet dat het zo eenvoudig én ook leuk is: het scheiden van afval,’ zegt een deelnemer aan een competitie rond voorkomen van restafval. Een reactie die steeds vaker te horen is. Net als inwoners die gaan voor volledig voorkomen van afval. Het ultieme doel, maar ook een pittige uitdaging. Want, eerlijk is eerlijk, afval is niet altijd te voorkomen. Als het dan toch tot afval komt, dan zitten daar veel herbruikbare grondstoffen in. Zo worden bijvoorbeeld van plastic, papier en GFT nieuwe producten gemaakt. Vaak ook nog hip en trendy en vooral bruikbaar. Zoals kladblokken, dossiermappen en hanglampen. Ontdek het ook. Voorkom daarom zoveel mogelijk afval en scheidt het goed. Doe met ons mee!

 

Steeds meer Alkmaarders doen dat al. Zij ervaren de gemakken van afval scheiden. Het is vooral een kwestie van doen. Als je er eenmaal mee begint, wordt het een sport om zo min mogelijk restafval over te houden.

 

Nog aantrekkelijker

Gemeente Alkmaar maakt deze sport nog aantrekkelijker. Bijvoorbeeld door extra rolcontainers te plaatsen. Daarmee kan GFT, papier en PMD (plastic, metalen verpakkingen en drankkartons) nog beter worden gescheiden. Omgekeerd inzamelen noemen we dat. Dit doen we de komende vier jaar in alle (21) Alkmaarse wijken. Zo maken wij het scheiden van afval nog makkelijker voor u. Als u het goed scheidt, dan kunnen wij het beter ophalen, verwerken en de rest doen.

 

Kleine moeite

Al met al een kleine moeite, veel gemak en u levert ook nog eens een goede bijdrage aan een beter milieu. Samen met u maken we er een succes van. En gaan we van afval naar grondstof. Doe met ons mee! Afval scheiden : dat is Kaassie!

 

klik hier voor meer informatie over omgekeerd inzamelen in uw buurt